Ons team en visie

Onze visie

Rookstopcoach.be is ontstaan vanuit het gevoel dat rokers soms radeloos op zoek zijn naar manieren om te stoppen met roken.
De meeste rokers willen wel stoppen, maar ze weten niet hoe.
Ons team van Rookstopcoach.be gelooft dat iedere roker kan stoppen. We hebben ook respect voor de roker bij wie stoppen nog niet gelukt is.

Samen gaan we op zoek naar een manier om definitief te stoppen. Het is onze passie en missie om met onze rookstopbegeleiding van rookstopcoach.be, iedereen die het wil, een rookvrije toekomst tegemoet te gaan.

Team van ervaren tabakologen

Els Bosch

Tabakoloog

Maroushka Beckers

Tabakoloog

Dirk Quina

Tabakoloog

Isabel Malfait

Diëtist / tabakoloog

Kathleen Vanhove

Tabakoloog

Ellen Wendt

Tabakoloog

Opleiding

Na mijn opleiding verpleegkunde werkte ik, Els Bosch, 17 jaar bij de consultatie longziekten. Dagelijks werd ik geconfronteerd met de gevolgen van roken. De patiënten kregen dan ook steevast het advies om te stoppen. Ik merkte dat artsen fantastisch werk doen op medisch vlak. Tegelijkertijd stonden patiënten er echter vaak alleen voor. Adequate rookstopbegeleiding bestond nog niet. Vanuit deze ervaringen groeide meer en meer de behoefte om mensen daadwerkelijk te kunnen helpen bij het stoppen met roken. In 2008 volgde ik de postuniversitaire opleiding ‘Tabakologie’ en in 2009 startte ik als erkend tabakoloog. In 2016 werd onze tabakologenassociatie ‘rookstopcoach.be‘ opgericht met een deskundig team van 6 erkende tabakologen.

Ervaring

De afgelopen jaren hebben meer dan 4000 mensen rookstopbegeleiding gehad van ons team en dit zowel via individuele coaching of een groepscursus. Rookstopbegeleiding in groep wordt vooral in bedrijven, bij gemeenten, in scholen en instellingen georganiseerd.