Stoppen met roken

Wat maakt het nu toch zo lastig om te stoppen?

Je beseft dat het niet goed voor je is en toch blijf je het doen.
Misschien is je motivatie om te stoppen héél groot of net niet en moet je stoppen van de dokter of je partner.
Daarom is het goed om eens na te gaan bij jezelf waar het schoentje wringt.
Wat als stoppen met roken ook makkelijker kan? Zou jij dan nieuwsgierig zijn en nog eens een poging wagen?

 

Maak een afspraak

Onze methode

Onze methode is gericht op 4 pijlers en kan je vergelijken met een stoel. Vroeger op school zat ik op een stoel met in het midden 1 poot en op de grond een kruis. Meerdere keren ben ik van mijn stoel gevallen als ik naar achter leunde. Met stoppen met roken is dat precies zo, als je alleen gaat steunen op je motivatie dan kan je na enkele dagen al onderuit liggen. Beter is om een stoel te hebben met 4 stevige poten.

Motivatie

Zelfvertrouwen

Hulpmiddelen

Steun

4 stevige poten

4 stevige poten

Motivatie

Zelfvertrouwen

Hulpmiddelen

Begeleiding

Motivatie

Waarom wil je stoppen met roken? Wat is jouw motief?
Hoe belangrijk is stoppen met roken voor jou?
Misschien ben je aan het wachten tot je 100% gemotiveerd bent, dat is helemaal niet nodig. Dan kan je nog lang wachten, want er is altijd wel een reden om er nu nog niet aan te beginnen. Als je al aan 50% geraakt, kom je al een eind.
Tijdens de begeleiding ga je merken dat jouw motivatie gaat stijgen en dat je sterker en sterker wordt om de stap te zetten.

Maak een afspraak

Zelfvertrouwen

Zie je het zitten? Denk je dat het gaat lukken?
Hier loopt het meestal spaak. Het gebrek aan zelfvertrouwen kan ontstaan door mislukte stoppingen. Het is natuurlijk niet leuk wanneer iets niet meteen lukt. Je kan het ook op deze manier zien: Elke stoppoging brengt je dichter bij je succes. Zie het niet als falen, maar als leer”momenten. Je WIL heel graag stoppen en tegelijkertijd zijn er een heleboel redenen om er niet aan te beginnen. Vertrouw erop, dit is heel normaal. Als jij dit herkent, is het inderdaad beter om je te laten begeleiden met je rookstop.
Met de begeleiding zal je ervaren dat je na elke sessie sterker in je schoenen staat. Ongeveer na de 3de sessie ben je klaar om succesvol te stoppen.

Maak een afspraak

Hulpmiddelen

Amper een uur nadat je hebt gerookt, is het nicotinegehalte in je bloed al gehalveerd en reageren je hersenen hierop en creëren een ongemakkelijk gevoel: je kan je moeilijker concentreren, je wordt prikkelbaar,… Je krijgt zin in een nieuwe sigaret omdat je de onaangename symptomen wilt verzachten. Je lichaam komt iets te kort en gaat hierop reageren. Dit zijn ontwenningsverschijnselen.
Hulpmiddelen kan je zien als een pijnstiller bij hoofdpijn. Je hebt 2 keuzes of je ligt de hele dag ziek in bed zonder pijnstiller, of je neemt wel een pil en je komt de dag door.
Door hulpmiddelen te gebruiken tijdens je rookstop heb je veel minder last van ontwenningsverschijnselen en hierdoor heb je je hoofd vrij om aan de slag te gaan om die gewoonte af te leren. Het is natuurlijk een vrije keuze of je hiervan gebruik wenst te maken. De tabakoloog kan je advies geven en ook informeren over het correct gebruik. Op de eerste plaats staan de hulpmiddelen waar nicotine in zit zoals nicotinepleisters, -kauwgom, -muntjes, inhaler of een spray. Ook medicatie is een optie, hiervoor is wel een voorschrift van de huisarts nodig.

Maak een afspraak

Begeleiding

Elke topsporter laat zich bijstaan, dat vindt iedereen normaal. Ze nemen een sportcoach onder de arm om hun prestaties te verbeteren. Ook zangers en topondernemers doen dit.
Misschien ben jij helemaal op je eentje gestopt tijdens de vorige pogingen. Deze keer is weer helemaal anders.
Waarom laat je je ook niet ondersteunen?

Maak een afspraak
Tarieven

Standaard: 7,5 euro per kwartier consultatie.
Met verhoogde tegemoetkoming: 1 euro per kwartier.