Rookstopbegeleiding bij Wilms – WilmsFit

In het kader van de bevordering van een gezonde levensstijl binnen Wilms biedt onze werkgroep WilmsFit periodiek coaching van Els Bosch aan. Dit is een traject ‘stoppen met roken’ in 8 workshops, dat Wilms gratis aanbiedt aan alle schaduwmeesters. Alle rokers worden verplicht om tijdens de werkuren een infosessie over deze workshops bij te wonen.

Instappen in de workshops gebeurt vrijwillig en meteen na de werkuren in de Wilms Academy. Per coachingronde nemen zo’n 15 schaduwmeesters deel. De begeleiding gebeurt in groep en de kracht van de groep zorgt dan weer voor een sterke individuele motivatie. De groep behaalde meermaals een slaagpercentage van meer dan 50 procent.

 

Elke medewerker mag rekenen op een individuele aanpak en persoonlijke begeleiding door Els. Omdat niet elke oplossing per se werkt voor elke schaduwmeester. De ene schaduwmeester heeft meer baat bij nicotinepleisters, de andere bij begeleiding met medicatie, de andere stopt dan weer cold turkey… Er is geen one size fits all in rookstopbegeleiding. Els houdt ook telefonisch contact met de deelnemers. Zowel tijdens als na afloop van het traject, soms zelfs jarenlang…

Els is een motivator pur sang. Ze motiveert de deelnemers op elk niveau. Ze voelt de pijnpunten en obstakels haarfijn aan. Kortom, ze spreekt de taal van elke schaduwmeester.

De sessies met de ademmeting voor en na het stoppen met roken, zijn echte eyeopeners voor de deelnemers. Ook de app die ze aanbeveelt, is nog steeds heel populair onder schaduwmeesters. Door middel van die tool kunnen ze opvolgen hoeveel geld ze al bespaarden door te stoppen met roken, of hoeveel sigaretten ze al niet gerookt hebben. Dat zijn dan weer lichtpuntjes om goed on track te blijven.

Haar aanpak is echt uniek in z’n soort én doeltreffend en past helemaal in de Fit visie van Wilms. Ze draagt de schaduwmeesters dan ook een bijzonder warm hart toe:

Telkens ik op TV de reclame zie van Wilms schaduwmeesters ben ik zo trots!  
Als ze me nog nodig hebben, mogen ze me altijd bellen.

Overtuigd?

Wens je ook een soortgelijk traject op te starten in jouw bedrijf?